Nogometašice BiH u Zenici dočekuju Češku u ključnoj utakmici Lige nacija

Bh. reprezentativke se od ponedjeljka u Zenici pripremaju za ovaj meč koji dočekuju sa mnogo optimizma

25.10.2023. 12:15
  • Podijeli:
zenska_A_reprezentacija_BiH_foto_FB Cropped-6538e6a3dd5ec.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Ženska "A" nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u susretu 3. kola UEFA Lige nacija u Trening centru NS BiH u Zenici odigrati utakmicu sa Češkom.

Bh. reprezentativke se od ponedjeljka u Zenici pripremaju za ovaj meč koji dočekuju sa mnogo optimizma. Selektorica Samira Hurem očekuje kvalitetan nastup svog tima uz podršku publike.

"Za nas je svaki bod veoma bitan. U prethodne dvije utakmice smo osvojili četiri, malo nam je nedostajalo da to bude šest. Češka je na prvoj poziciji s dvije pobjede. Analizirali smo njihovu igru, radi se o kvalitetnoj ekipi i bit će veoma zahtjevno. Raduje nas što je prva utakmica u Zenici gdje uz podršku publike očekujem da odigramo kvalitetan meč. Vjerujem u ove igračice i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata", poručila je Hurem.

Reprezentacija BiH je u prva dva kola ostvarila pobjedu na gostovanju protiv Bjelorusije (2:1), dok je na domaćem terenu remizirala 1:1 sa Slovenijom.

S druge strane, Češka je pobijedila Sloveniju sa 2:0 i Bjelorusiju sa 2:1 te sa prve poziciji dolazi na gostovanje u Zenicu.

Službene medijske aktivnosti bh. tima na programu su sutra u zeničkom Trening kampu. Press konferencija naše selekcije je zakazana za 11:30 sati, dok će u 13:30 Zmajice odraditi trening koji će za predstavnike medija biti otvoren prvih 15 minuta.

Utakmica će biti odigrana u petak u 14:30 sati, a ulaz za publiku je slobodan te su svi ljubitelji nogometa dobrodošli da pruže podršku Zmajicama protiv kvalitetnog protivnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()