Noć za pamćenje: Zrinjski odškrinuo vrata raja

Ako se sljedećeg četvrtka ne desi senzacija, datum 10. avgust biće upisan u istoriju Mostara, Zrinjskog, ali i bh. fudbala

10.08.2023. 22:55
  • Podijeli:
Zrinjski - Brajdablik_Denis Kapetanović Pixsell-64d548634fe0a.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Dugo, još dugo dugo će se prepričavati večerašnja bajka u Mostaru.

Jer, datum 10. avgust biće upisan u istoriju grada na Neretvi, Zrinjskog, ali i domaćeg fudbala kao dan u kojem je klub iz Bosne i Hercegovine po prvi put ikada osigurao evropsku jesen.

Doduše, treba ostaviti malu, minimalnu dozu rezerve i sačekati revanš. No, nakon što su Plemići deklasirali Brajdablik sa 6:2, meč na Islandu morao bi da bude samo puka formalnost.

Ako se sljedećeg četvrtka ne desi senzacija nad senzacijama, četa Krunoslava Rendulića proći će u plej-of Lige Evrope. A čak i ukoliko u LE baražu ne bude uspješna, ovjeriću grupnu fazu Lige konferencije.

Po svemu prikazanom, Zrinjski ju je zaslužio još prošle godine. Tada je nes(p)retno ispao od Slovana u "minut od 12".

Sastav iz Bratislave i ovog puta je bio koban po Mostarce u kvalifikacionim bitkama za Ligu šampiona.

I, kao da se poslije dvostruke eliminacije od Slovaka skupilo toliko bijesa, da je on jednostavno morao da eksplodira.

Ceh je platio Brajdablik. Tomislav Kiš je već u drugom minutu otključao mrežu rivala. Zahvaljujući Matiji Malekinušiću i po drugi put Kišu, semafor je do 30. minuta pokazivao 3:0.

A nakon što je Viktor Einarson nedugo potom zaradio drugi žuti karton, bilo je jasno šta se sprema.

Nemanja Bilbija i još jednom Malekinušić su do odlaska na odmor povisili na 5:0, da bi Antonio Ivančić u uvodnim minutama nastavka pogodio za pomalo nestvarnih 6:0.

Islanđani su do kraja odigrali sa velikim ponosom i, iako sa igračem manje, preko Antona Ludviksona i Gislija Ejolfsona uspjeli su da ublaže poraz.

Bez obzira na ta dva gola, Zrinjski je odškrinuo vrata raja i samo malo mu još fali da ispiše anale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()