Neville žestoko napao Liverpool. "Opasno je to što rade, neka prihvate izvinjenje"

Redsi s dva igrača manje poraženi u posljednjem kolu Premiershipa od Tottenhama

02.10.2023. 14:28
  • Podijeli:
liverpool-651ab6ed99a90.webp Foto: Reuters

 

Gary Neville žestoko je kritikovao Liverpool zbog službenog priopćenja o reakciji udruge engleskih sudija koja se ispričala Kloppovoj ekipi za katastrofalnu grešku na utakmici s Tottenhamom. Liverpool je taj susret u Londonu izgubio 2:1, a pri rezultatu 0:0 poništen mu je gol Luisa Diaza zbog nepostojećeg ofsajda.

U prijenosu se vidjela snimka situacije, ali bez povučenih linija iako je golim okom bilo vidljivo da Kolumbijac nije u ofsajdu. Liverpool je u tom trenutku imao igrača manje, do kraja i dva igrača manje, a utakmicu je izgubio autogolom Matipa u 95. minuti.

"Sudijska organizacija svjesna je značajne ljudske pogreške koja se dogodila na utakmici Tottenhama i Liverpoola. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem ofsajda sudije na utakmici, što je bila očita pogreška i gol je trebao biti priznat. No VAR nije intervenisao. Analizirat ćemo kako je došlo do takve pogreške", priopćila je udruženje engleskih sudija (PGMOL) odmah nakon utakmice.

Jurgen Klopp je poslije susreta rekao da je to najnepoštenija utakmica koju je ikad vidio u karijeri, a dan nakon utakmice žestokim priopćenjem oglasio se i Liverpool na svojim službenim kanalima.

"Nogometni klub Liverpool uvažava PGMOL-ovo priznanje svog neuspjeha. Jasno je da nije došlo do pravilne primjene pravila igre, što je rezultiralo narušavanjem sportskog integriteta. U potpunosti uvažavamo pritiske pod kojima rade službene osobe, ali ti bi pritisci trebali biti ublaženi, a ne pogoršani postojanjem i primjenom VAR-a.

Zbog toga je nezadovoljavajuće što sudijama nije dopušteno dovoljno vremena da se omogući donošenje ispravne odluke i što nije bilo naknadne intervencije. Da se takve propuste već kategoriziralo kao 'značajnu ljudsku pogrešku' također nije prihvatljivo.

Svi ishodi trebali bi se utvrditi samo pregledom i uz punu transparentnost. Istražit ćemo raspon dostupnih opcija s obzirom na jasnu potrebu za rješenjem", stoji u priopćenju, na koje je reagirao legendarni igrač Manchester Uniteda i TV komentator Gary Neville.

"Klopp je u toj situaciji dobro reagirao, a većina nogometnih navijača imat će empatije za Liverpool i shvatit će o kako velikoj pogrešci je riječ. No izjava kluba je greška! Šta uopće znači 'raspon dostupnih opcija' i sportski integritet?

To su opasne fraze koje su i nepotrebne i agresivne. 'Sorry, sje***i smo', treba biti dovoljno. To sam rekao i sinoć. Izvinjenje treba prihvatiti i ne treba je omalovažavati", objavio je Neville na Twitteru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()