Nestvarni Haaland zabio četiri gola za novu pobjedu Cityja, pa ljut napustio teren zbog izmjene

Malo nakon što je Pep Guardiola izveo Holanda (koji je negodovao tom prilikom), peti pogodak za „Građane“ na meču postigao je Julian Alvarez i postavio konačnih: Manchester City – Wolves 5:1 (3:0) u utakmici 36. kola Premijer lige

04.05.2024. 21:25
  • Podijeli:
haaland reuters-656220ea34851.webp Foto: Reuters

Dva sa bijele tačke, dva iz igre, tek Erling Braut Haaland obilježio je još jednu ubjedljivu pobjedu Manchester Cityja u sprintu sa Arsenalom za titulu prvaka Engleske.

Nekoliko sati nakon što su „Tobdžije“ savladale Bournemouth rezultatom 3:0 i sačuvale status lidera na tabeli, aktuelni šampioni deklasirali su Wolverhampton i odbranili status tima koji se pita.

Malo nakon što je Pep Guardiola izveo Holanda (koji je negodovao tom prilikom), peti pogodak za „Građane“ na meču postigao je Julian Alvarez i postavio konačnih: Manchester City – Wolves 5:1 (3:0) u utakmici 36. kola Premijer lige.

Bila je ovo rekordna 43. utakmica jednog engleskog kluba kod kuće bez poraza, ujedno i 21. utakmica Manchester Cityja bez poraza u ligi. Od kada su 6. decembra izgubili od Aston Ville u Birminghamu (1:0), prvaci Evrope pobijedili su 17 rivala i odigrali neriješeno sa Crystal Palaceom, Chelseajem, Liverpoolom i Arsenalom. Ipak, za titulu su im neophodne sve tri pobjede do kraja u slučaju da sastav iz Londona takođe dobije oba protivnika, jer Arsenal ima bolju gol-razliku.

Do raspleta u posljednjoj nedjelji šampionata Arsenal će imati bod više od Cityja, a Cityutakmicu više od Arsenala, tako da i dalje ostaje na snazi da će Guardiolin moćni sastav odbraniti titulu (osvojiti četvrtu uzastopnu) ako dobije sve utakmice do kraja.

Evo i ko se s kim sastaje…

Arsenal (83) do kraja:

12/05 (gostujuća) Manchester United
19/05 (domaća) Everton

Manchester City (82) do kraja:

11/05 (gostujuća) Fulham
14/05 (gostujuća) Tottenham
19/05 (domaća) West Ham

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()