Ne pamti se kada su Zmajevi bili lošije plasirani na FIFA-inoj rang listi

U odnosu na prethodni poredak reprezentacija BiH nazadovala je tri pozicije

04.04.2024. 22:20
  • Podijeli:
repka zmajevi reuters-65fca3055eb7b.webp Foto: Reuters

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzia 74. mjesto na FIFA rang listi najboljih svjetskih reprezentacija, objavljenoj danas.

U odnosu na prethodni poredak reprezentacija BiH nazadovala je tri pozicije.

Listu predvodi selekcija Argentine ispred Francuske, Belgije, Engleske i Brazila.

Bosna i Hercegovina će u junu mjesecu odigrati dvije prijateljske utakmice sa ekipama koje su plasirane među prvih deset na rang listi.

Od protivnika bh. selekcije u UEFA Ligi nacija najbolje je plasirana Nizozemska na sedmom mjestu. Njemačka je 16., dok je Mađarska 26. reprezentacija svijeta.

Rang lista:

Argentina 1858
Francuska 1840
Belgija 1795
Engleska 1794
Brazil 1788
Portugal 1748
Holandija 1742
Španija 1727
Italija 1724
Hrvatska 1721

Bosna i Hercegovina 1335

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()