Navijači San Marina se odlučili našaliti: Zadnji put smo postigli dva pogotka protiv Belgije i BiH, pobjeda je blizu

Navijači San Marina na društvenoj mreži “X”, odlučili su se našaliti na svoj račun

18.11.2023. 19:08
  • Podijeli:
repka zmajevi facebook-65299fcdbb193.webp Foto: Facebook

Simpatična reprezentacija San Marina, u sklopu ovih kvalifikacija uspjela je izjednačiti svoj rekord iz davne 2005. godine.

Naime, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj, reprezentacija San Marina je uspjela izjednačiti rekord iz davne 2005. godine. U ovim kvalifikacijama postigli su vjerovali ili ne dva pogotka u dvije uzastopne utakmice, a taj uspjeh pošao im je za rukom još u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine, koje se također igralo u Njemačkoj.

Zanimljivo, reprezentacija Bosne i Hercegovine u tim kvalifikacijama našla se sa selekcijom San Marina u istoj grupi. U dvomeču naša selekcija je bila bolja rezultatom 3:0 u Zenici, te u San Marinu sa 1:3. Interesantno, San Marino nam je tada uspio postići pogodak, a isto to je učinio na svom terenu u susretu protiv Belgije koji se odigrao kolo prije dvoboja protiv nas, a rezultat je završio 1:2.

Da stvar bude još interesantnija, na takav uspjeh čekali su 18 godina, a svoj rekord su izjednačili upravo jučer protiv Kazahstana. San Marino je jučer pogotkom Simonea Franciosija postigao drugi uzastopni pogodak u dva vezana meča. Kolo prije ovog, u susretu protiv Danske, Alessandro Golinucci uspio je postići pogodak i tako prekinuti negativan niz od osam uzastopnih utakmica bez pogotka u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Navijači San Marina na društvenoj mreži “X”, odlučili su se našaliti na svoj račun.

“Zadnji put smo postigli dva pogotka u dvije takmičarske utakmice 2005., protiv Belgije i Bosne i Hercegovine. Trebamo biti ponosni na ono što su dečki danas pokazali. Naša je budućnost tako svijetla i uzbuđen sam zbog onoga što slijedi. Pobjeda je sve bliža”, pisalo je u objavi.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()