Navijač na meču u Hrvatskoj opalio iz zolje: Raketa eksplodirala među igračima

Navijači oko onog koji je ispalio raketu popratili su to oduševljenim uzvicima, nakon čega su počeli skandirati Plitvicama

14.09.2022. 12:49
  • Podijeli:
zolja_utakmica_foto_Twitter1.jpg Foto: Twitter

Svijetom se proširila snimka s utakmice Prve županijske lige ličko-senjske u Hrvatskoj, u kojoj su prije dva dana Plitvice iz Plitvičkih Jezera ugostile Sokolac iz Brinja.

Na videu snimljenom s tribine vidi se navijač domaćih kako iz improviziranog raketnog bacača, koji podsjeća na zolju, teleskopsku cijev ili jednokratni raketni bacač poznat iz ratova 90-ih, ispaljuje neidentificirani projektil u smjeru terena.

On je tamo uskoro i eksplodirao, između igrača na igralištu i onih na klupi.

Navijači oko onog koji je ispalio raketu popratili su to oduševljenim uzvicima, nakon čega su počeli skandirati Plitvicama.

Glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević javila je da je mladić koji je ispalio eksplozivnu napravu iz zolje na nogometnoj utakmici ovog vikenda na Plitvicama danas tokom dana identificiran, uhapšen i sproveden u prostorije PU ličko-senjske na razgovor.

"Riječ je o mladiću iz Smoljanca rođenom 1996. godine. Za sada je u tijeku ispitivanje i utvrđivanje činjenica nakon čega će biti poznato za što ga teretimo", kazala je Maja Brozičević iz ličke policije.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()