Nakon devet dana majstorija : Završeno prvo izdanje turnira u futsalu "Banjaluka open"

U velikom finalu jedna naspram druge našle su se ekipe "DM Montaža Brod", satkana od članova KMF Radnik iz Bijeljine, šampiona Premijer lige BiH u minuloj sezoni i "Prijatelji doktora Vlade Đajića"

11.10.2023. 09:34
  • Podijeli:
Banjaluka turnir fudbal-65264e1a53d24.webp Foto: UNA

Finalnog dana na programu su bile utakmice četvrtfinalne i polufinalne runde, te dvoboj vrijedan trofeja na turniru "Banjaluka open".

U velikom finalu jedna naspram druge našle su se ekipe "DM Montaža Brod", satkana od članova KMF Radnik iz Bijeljine, šampiona Premijer lige BiH u minuloj sezoni i "Prijatelji doktora Vlade Đajića" predvođena Mariom Aladžićem, kapitenom futsal reprezentacije BiH.

Poveli su "Prijatelji doktora Vlade Đajića" sa 2:0 golovima Marija Aladžića i Bilala Jelića, ali su uzvratili Milan Marinković i Davor Arnautović.

Publika na tribinama banjalučke "Arene" već se spremala za penal lutriju, ali se za drugačiji scenario pobrinuo Stefan Rakić koji na devet sekundi do kraja utakmice šalje loptu u mrežu za pobjedu ekipe "DM Montaža Brod" konačnim rezultatom 3:2.

"Turnir je bio odlično organizovan, a ambijent je fenomenalan. Igrali smo na brojnim turnirima, ali teren poput ovog u Banjaluci ne postoji u BiH. Želim da se zahvalim i banjalučkoj publici koja je na sjajan način podržala sve ekipe i apelujem na sve da ovaj turnir preraste u tradiciju. Kvalitet ekipa je bio na zavidnom nivou. Svima nama i dalje traje pripremni period, za vikend počinje i nova sezona, ali su na turnir stigle odlične ekipe sa kvalitetnim igračima. U samoj završnici našle su se četiri, u ovom trenutku, najbolje ekipe u BiH, a mi smo na kraju stigli do prvog mjesta. Smatram da smo zasluženo osvojili pehar. Svima nam je drago zbog ovog uspjeha.", poručio je Davor Arnautović, jedan od najboljih futsal igrača sa ovih prostora koji je predvodio ekipu "DM Montaža Brod".

Bijeljinci su finalnog dana turnira, u sve tri utakmice, do pobjede stigli nakon rezultatskog preokreta, a pun doprinos osvajanju trofeja dao je i Milan Marinković.

"Želim da pohvalim organizaciju turnira. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Od uslova za igru do uslova van terena. Nadam se da će turnir postati tradicionalan. Kvalitet je bio odličan i svi najbolji igrači futsala sa ovih prostora nastupili su u Banjaluci.", rekao je Marinković.

Zadovoljan je bio i "glavni krivac" za novu sportsku priču u Banjaluci. Darko Savić čestitao je pobjedničkoj, a zahvalio se i svim ostalim ekipama koje su nastupile na turniru.

"Ideju koju smo zamislili sproveli smo u djelo. Vratili smo turnir na otvorenom u Banjaluku i svi smo uživali u majstorijama na "petoparcu" minulih dana. Posebno mi je drago što svi imaju riječi hvale za teren i ambijent u kojem su se igrale utakmice. To nam je bilo najbitnije. Učinićemo sve da turnir postane tradicionalan, te da iz godine u godinu bude sve bolji." rekao je Darko Savić.

Ekipi "DM Montaža Brod" uz pobjednički pehar pripala je i novčana nagrada u iznosu od 7000 KM, a poraženoj u finalu, ekipi "Prijatelji doktora Vlade Đajića" uručena je novčana nagrada u iznosu od 3000 maraka.

Generalni sponzor turnira bila je kompanija "Max Bet", a velika podršku u organizaciji pružili su Fudbalski savez Republike Srpske i Grad Banjaluka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()