Najveća utakmica na Otoku: United u utakmici sa 7 golova pobijedio Liverpool

Nogometna ljepotica na Old Traffordu

17.03.2024. 19:30
  • Podijeli:
united liverpool reuters-65f736a760cb9.webp Foto: Reuters

Nogometaši Manchester Untieda su u spektakularnoj utakmici četvrtfinal FA Cupa pobijedili Liverpool rezultatom 4:3 nakon produžetka i ostvarili plasman u polufinale.

Domaći su u vodstvo stigli nakon svega deset minuta igre, a u listu strijelaca se upisao Scott McTominay da bi u 38. minuti Wataru Endo postigao gol za izjednačenje rezultata, no on je poništen zbog ofsajda u kojem se našao Mohamed Salah.

Ipak, ofsajda nije bilo u 44. minuti susreta kada je Alexis Mac Allister pogodio nakon asistencije Darwina Nuneza da bi tri minute kasnije Mohamed Salah uspio postići gol i donijeti veliku prednost svojoj ekipi.

Crveni đavoli su u nastavku pokušali doći do izjednačenja rezultata, a u tome su uspjeli u 87. minuti susreta kada je mrežu Kellehera pogodio Antony te je susret otišao u produžetke.

Elliott je doveo goste u novu prednost u produžetku u 105. minuti susreta, a onda je uslijedio šok za domaće koji su preko Rashforda i Dialla preokrenuli rezultat i plasirali se u polufinale.

Njihov protivnik u polufinalu će biti poznat naknadno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()