Najveća kazna u historiji Premiershipa promijenjena, Evertonu vraćen dio bodova spasa

Da li će opstati u ligi?

27.02.2024. 11:55
  • Podijeli:
everton reuter-65576b1208392.webp Foto: Reuters

Engleski premijerligaš Everton dobio je natrag dio bodova nakon što im je oduzeto 10 poena zbog kršenja propisa lige o profitu i održivosti.

Ranije tokom sezone Evertonu je oduzeto čak 10 bodova, što je čuvene Karamele gurnulo ka zoni ispadanja. Uslijedila je žalba s Goodison Parka, a ona je urodila plodom pa je odluka promijenjena.

Danas su čelnici odlučili smanjiti kaznu i umjesto 10 oduzetih bodova, na kraju će broj ostati na šest. To znači da će nakon ove presude Everton skočiti na 15. mjesto tabele s 25 bodova, što je povećalo šanse da klub ostane u eliti.

Everton je u prvobitnom saopćenju ovu presudu okarakterisao kao "potpuno nerazmjernu i nepravednu".

U pitanju je najveća kazna u historiji Premier lige i prva povezana s pravilima finansijskog fair-playa.
Međutim, Everton još uvijek nije siguran jer ga čeka novo suđenje. Prema novim dešavanjima, u januaru je zajedno s Nottingham Forestom po drugi put optužen za kršenje pravila i uskoro će ponovo na sud.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()