Najskuplji Barcelonin igrač svih vremena odbio ponudu od 100 miliona eura

Francuz odlazi u PSG

06.08.2023. 16:56
  • Podijeli:
dembele-barca-reuters.jpg

Najskuplji fudbaler u historiji Barcelone, Francuz Ousmane Dembele, odbio je unosnu ponudu od 100 miliona eura, koju mu je dao saudijski Al Hilal.

Kako javlja francuski novinar Santi Aouna, Dembele je jasno dao do znanja da želi igrati samo za jedan klub - PSG.

Koštao je Barcelonu 140 miliona eura prije šest godina, kad je stigao iz Borussije Dortmund.

Danas ima 26 godina i sam je rekao da želi otići u PSG. Ako se pogleda koliko je Barcelona za njega platila i koliko je od njega dobila, svakako spada među najveće promašaje u historiji kluba.

Odigrao je u šest godina 185 utakmica, zabio 40 golova te 43 puta asistirao.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()