Najgori rezultat je 2:0, Danska "pala" u Astani

Kazahstan pobijedio selekciju Danske nakon spektakularnog preokreta

26.03.2023. 17:35
  • Podijeli:
Danska vs Kazahstan Tanjug:AP Photo-642065cdc29c7.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Fudbalska reprezentacija Kazahstana pobijedila je danas u Astani selekciju Danske rezultatom 3:2 u meču grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Danska je poslije prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Rasmusa Hojlunda u 21. i 36. minutu. Domaća selekcija je od 73. do 89. minuta postigla tri gola. U strijelce su se upisali Bahtijor Zajnutdinov u 73. iz penala, Aškat Tadibergen u 86. i Abat Ajmbetov u 89. minutu. Kazahstan je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je Ajmbetov u posljednjim trenucima utakmice dobio crveni karton.

Glavni sudija meča u Astani bio je srpski arbitar Novak Simović.

Kahastan će u narednom kolu, 16. juna gostovati selekciji San Marina, dok će Danska dočekati Sjevernu Irsku.

U grupi H kasnije večeras će igrati Slovenija - San Marino i Sjeverna Irska - Finska.

Sjeverna Irska, Danska, Slovenija i Kazahstan imaju po tri boda, dok su Finska i San Marino bez bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()