Nacionalne članice UEFA podržale Portugal i Španiju u kandidaturi za Mundijal 2030.

Nacionalne članice Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) podržale su Portugal i Španiju u kandidaturi za organizaciju Mundijala 2030. godine na sastanku u Kigaliju

16.03.2023. 11:20
  • Podijeli:
uefa.jpg Foto: UEFA

Nacionalne članice Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) podržale su Portugal i Španiju u kandidaturi za organizaciju Mundijala 2030. godine.

Sastanak članica ove kontinentalne fudbalske organizacije održan je u Kigaliju, glavnom gradu Ruande, gdje će se sutra održati Kongres Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

”U pripremnim aktivnostima za održavanje 73. Kongresa FIFA, danas je u Kigaliju održan sastanak predstavnika UEFA članica koji učestvuju na sutrašnjem redovnom zasjedanju. Delegaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) čine predsjednik Vico Zeljković, savjetnik predsjednika Marko Miličić i generalni sekretar Adnan Džemidžić. Tokom sastanka se predstavnicima UEFA asocijacija obratio Gianni Infantino koji će na sutrašnjem Kongresu biti kandidat za predsjednika FIFA i u naredne četiri godine”, saopštili su jutros iz N/FS BiH, dodavši:

”Na sastanku se razgovaralo o zajedničkoj kandidaturi Španije i Portugala za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine. Predstavnici ovih zemalja su imali zajedničku prezentaciju kojom će se u narednom periodu predstaviti fudbalskom svijetu u nastojanju da dobiju domaćinstvo najveće svjetske smotre fudbala. Predstavnici saveza Njemačke, Belgije i Holandije su prezentovali svoju kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2027. godine za žene. Članice UEFA, kandidati za muško i žensko prvenstvo u fudbalu, dobili su punu podršku svih nacionalnih asocijacija Evrope da budu domaćini velikih fudbalskih događaja.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()