Na pomolu novi transfer iz Čelzija u Arsenal

Od svoje pete godine je u Čelziju, ali je izgubio svoje mjesto u timu otkako je iz Benfice stigao Enzo Fernandez

22.04.2023. 12:45
  • Podijeli:
Mason Mount foto Reuters-6443baa76a587.webp Foto: Reuters

Iako su kao ljuti gradski rivali, to se ne vidi baš kada je transfer politika Arsenala i Čelzija u pitanju. Mnogo igrača igralo je i za jedan i za drugi klub, a naročito je šokantno bilo vidjeti Petra Čecha na golu Arsenala ili Cesca Fabregasa u dresu Čelzija.

Sada bi još jedan igrač mogao dres jednog zamijeniti onim drugog londonskog kluba. Ovoga puta sa Stamford Bridgea bi igrač otišao na Emirates.

Od svoje pete godine je u Čelziju, ali je izgubio svoje mjesto u timu otkako je iz Benfice stigao Enzo Fernandez i ne bi imao ništa protiv odlaska iz kluba. U pitanju je Mason Mount, a lider na tabelio Premiershipa pokazao je ozbiljan interes za ovog 24-godišnjeg engleskog veznjaka.

Prema pisanju engleskih medija, Čelzi želi najmanje 60 miliona eura za prodaju Masona Mounta, te neće pristati na iznos manji od toga.

Nakon što su na transfere potrošili 611 miliona eura u sezoni 2022-2023, čelnici Čelzija ovog ljeta žele da prodaju neke igrače, a navodno će nakon razočaravajuće sezone pustiti svakog za koga dođe dobra ponuda.

Najveći kandidati za odlazak iz redova Plavaca su Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly, Mason Mount, Ruben Loftus-Cheek, Conor Gallagher, Romelu Lukaku i Pierre-Emerick Aubameyang, piše sportsport.ba.

Naredne sezone će Čelzi imati i novog trenera, s obzirom na to da je Frank Lampard privremeno rješenje. No, Plavce su već odbili Julian Nagelsmann i Luis Enrique.

Šef kluba Todd Boehly donio je radikalnu odluku koja bi dodatno mogla da napravi razgor u svlačionici - odlučio je da smanji za 30% plate igračima, no to pravilo se ne odnosi na sve.

Ova mjera odnosi se samo na igrače koji su ove zime došli u Čelzi i one koji su nedavno produžili ugovore sa londonskim klubom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()