Na Grbavici bilo prisutno više navijača nego na svim ostalim stadionima

Na Grbavici je, prema Cometu, bilo prisutno 7000 navijača Plavih, što je zasigurno veliki broj s obzirom na stanje na tabeli

25.04.2024. 17:50
  • Podijeli:
Grbavica_FK Željezničar.jpg Foto: FK Željezničar

Iza nas je 28. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine u kojem smo vidjeli mnogo uzbuđenja i derbi susreta, a dva se izdvajaju od ostalih.

Željezničar i Široki Brijeg odigrali su utakmicu u utorak od 20:30 sati. Plavi sa Grbavice ostvarili su jako važnu pobjedu u borbi za opstanak. Jedini strijelac na utakmici i junak Željezničara bio je Sulejman Krpić, koji je postigao svoj jubilarni 40. pogodak u dresu Željezničara. Na Grbavici je, prema Cometu, bilo prisutno 7000 navijača Plavih, što je zasigurno veliki broj s obzirom na stanje na tabeli, piše Sport Centar.

Kolo se zatvorilo u Mostaru, gdje su Zrinjski i Sarajevo odigrali spektakularnu utakmicu koja je završena rezultatom 4:3 u korist Plemića. Strijelci za domaće bili su Ilinković dva puta, Ćuže i Bilbija, dok su u Bordo dresu pogađali Čataković i Oliveira. Na stadionu je bilo prisutno 1500 gledatelja.

Duel između Veleža i Sloge je pratilo 1700 navijača. Borac, lider prvenstva, dočekao je Slogu, a na tribinama je bilo svega 600 navijača. Igman je u Konjicu dočekao GOŠK, gdje je bilo prisutno 500 navijača. Zvijezda 09 je u Ugljeviku dočekala Tuzla City, a na stadionu je bilo 150 gledatelja.

Željezničar – Široki Brijeg 7000

Velež – Sloga 1700

Zrinjski – Sarajevo 1500

Borac – Sloga 600

Igman – GOŠK 500

Zvijezda 09 – Tuzla City 150

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()