Moćni Siti: Prolaz, penal za diskusiju i Haland za istoriju

Norvežanin je postao tek treći igrač u istoriji elite sa pet hitaca u metu na jednom meču, te najmlađi koji upisao 30 recki u društvu najboljih

14.03.2023. 22:50
  • Podijeli:
Erling Braut Haaland Foto: Reuters
Erling Braut Haaland

Fudbaleri Mančester sitija u velikom stilu su bukirali kartu za četvrtfinale Lige šampiona. 

Građani su kod kuće deklasirali Lajpcig sa 7:0, te sa ukupnih 8:1 prošli dalje. 

Centralna rola rapsodije u plavom pripala je Erlingu Halandu, koji je izrešetao mrežu u pet navrata.

Norvežanin je postao tek treći igrač u istoriji elite sa pet hitaca u metu na jednom meču, te najmlađi koji upisao 30 golova u društvu najboljih.

Posao domaćinu olakšan je u 21. minutu u kojem je sudija Slavko Vinčić nakon konsultacija sa VAR-om dosudio vrlo diskutabilan penal zbog igranja rukom Benjamina Henrihsa

Odgovornost je preuzeo Haland i - pogodio. Svega nekoliko desetina sekundi kasnije surovi strijelac je ispratio sjajan šut Kevina de Brujnea koji je zatresao prečku. Potom je glavom "spakovao" drugi pogodak.

Do odlaska na odmor opet je bio miljenik sreće jer ga je lopta pogodila prilikom pokušaja gostiju da "očiste" situaciju i odsjela u mreži. 

Već na predahu dileme nije bilo ko će dalje. A katastrofu Bikova početkom drugog dijela je najavio Ilkaj Gundogan preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Zatim je u prvi plan opet izbio Haland. Norvežanin je fudbalski znalac, u to sumnje nema. Samo, večeras je baš bio miljenik fortune. I peti i šesti gol Sitija dao je tako što se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Na koncu, Pep Gvardiola ga je zamijenio u 63. minutu, spriječivši tako Erlinga da dodatno pomjeri istorijske rekorde.

Tačku na i velike predstave stavio je De Brujne pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()