Mlade nogometašice BiH poražene s 10:0 na startu kvalifikacija

U Etnoselu Stanišići počeo je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo nogometašica do 19 godina, a selekcija domaćina ga je otvorila na vrlo loš način

03.04.2024. 18:32
  • Podijeli:
u19_zene_BIH_foto_NSBiH-660d86d49c1be.webp Foto: NS BIH

Ženska U-19 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Nizozemske na startu kvalifikacija. Završeno je rezultatom 10:0.

U Etnoselu Stanišići počeo je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo nogometašica do 19 godina, a selekcija domaćina ga je otvorila na vrlo loš način. Ubjedljiv trijumf rezultatom 10:0 odnijela je znatno snažnija selekcija Nizozemske u čijim redovima, ruku na srce, igraju talentovane nogometašice iz najjačih tamošnjih klubova.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 4:0 za Nizozemke, a onda se u nastavku igra naših mladih nogometašica, koje sa selektorske pozicije predvodi Dragan Jevtić, potpuno "ugasila", tu su uslijedili i neki autogolovi za potpuno košmaran dan.

Tri gola za Nizozemke postigla je Danique Tolhoek, dva je dodala Fieke Kroese, a po jedan Emma Frijns, Lotte Kaukelaar i Robine Lacroix. Dva autogola postigle su naše nogometašice.

U grupi 6 nalaze se još i selekcije Poljske i Finske. Samo prvoplasirana selekcija izborit će plasman na Evropsko prvenstvo.

Mlade nogometašice BiH takmičenje nastavljaju duelom protiv Finske 6. aprila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()