Mitrogol u Litvance "ispalio" het-trik

Srbija je u Kaunasu odnijela pobjedu nad Litvanijom 3:1

10.09.2023. 22:41
  • Podijeli:
aleksandar mitrovic i filip mladenovic-64fe281c785a9.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 3:1!

"Orlovi" su važnu pobjedu u Kaunasu slavili na krilima sjajnog Aleksandra Mitrovića, koji je u prvom poluvremenu postigao het-trik. Za to su mu bila potrebna 22. minuta. 

Prvi gol postigao je u 21. minutu, na asistenciju Filipa Mladenovića koji je uputio precizan centaršut, da bi Mitrogol glavom smjestio loptu u mrežu.

U 32. minutu isti akteri su "zakuvali" novu šansu i Mitrović je ponovo udarcem glavom matirao čuvara mreže.

Het-trik je kompletirao u 43. minutu, ponovo iz neposredne blizine. Razlika je bila u asistentu koji je ovaj put bio Dušan Tadić, kao i načinom na koji je Mitrović postigao gol. Nakon dva glavom, ovaj put je lopta prešla liniju nakon udarca nogom.

Sjajnim izdanjem u Kaunasu napadač Al Hilala je dodatno povećao svoj golgeterski rekord. U dresu Srbije zabio je 55 golova na 83. meča.

Samo dva minuta kasnije Litvanija je smanjila na 3:1, a strijelac je bio Paulauskas. Golu je prethodio niz grešaka odbrambenih igrača Srbije. Vanja Milinković Savić uspio je da odbrani udarac, ali se lopta sretno odbila do napadača Litvanije koji nije imao težak zadatak.

Na ovom meču je i kapiten Srbije Dušan Tadić zabilježio 100 nastup za nacionalnu selekciju, čime se pridružio svega trojici igrača koji su to uspjeli prije njega.

Rekorder Srbije je Branislav Ivanović sa 105, dok Dejan Stanković i Savo Milošević imaju po 102 meča za reprezentaciju.

Standings provided by Sofascore

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()