Milan ispao iz Lige prvaka nakon ludog raspleta u posljednjem kolu grupne faze

Najzanimljivije je bilo u grupi F gdje su plasman dalje obezbijedili Borussia Dortmund i Paris Saint Germain

13.12.2023. 23:01
  • Podijeli:
Newcastle United_AC Milan_foto_reuters-657a29a2a91f4.webp Foto: Reuters

Nakon večerašnjih utakmica posljednjeg kola grupe faze Lige prvaka saznali smo preostale učesnike nokaut faze najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Najzanimljivije je bilo u grupi F gdje su plasman dalje obezbijedili Borussia Dortmund i Paris Saint Germain koji su remizirali u Njemačkoj, bilo je 1:1. Za domaće je pogodio Adeyemi, a za goste Zaire-Emery.

Treće mjesto je pripalo Milanu koji je pobijedio u Engleskoj ekipu Newcastlea, bilo je 2:1. Poveli su domaći preko Joelintona da bi gosti zahvaljujući Pulišiću i Chukwuezeu preokrenuli rezultat i došli do pirove pobjede budući da nisu uspjeli ostvariti plasman dalje.

U grupi E plasman dalje su obezbijedili Atletico Madrid i Lazio dok su se iz grupe H u nokaut fazu plasirali Barcelona i Porto.

Grupa E:

Atletico Madrid - Lazio 2:0 (Griezmann 6', Lino 51')

Celtic - Feyenoord 2:1 (Palma (p) 33', Lagerbielke 90+1' / Minteh 82')

Grupa F:

Borussia Dortmund - PSG 1:1 (Adeyemi 51' / Zaire-Emery 56')

Newcastle - Milan 1:2 (Joelinton 33' / Pulišić 59', Chukwueze 84')

Grupa H:

Antwerp - Barcelona 3:2 (Vermeeren 2', Janssen 56', Henikhena 90+3' / Torres 35', Guiu 90+1')

Porto - Šahtar Donjeck 5:3 (Galeno 9', 43', Taremi 62', Pepe 76', Conceicao 82' / Sikan 29', Eustaquio (ag) 62', Eguinaldo 88')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()