"Mihajlović u večnost": Sjećanje, suze, rovovski boj i remi

"Mihajlović u večnost", naslov jednog od transparenata podno sjeverne tribine, savršeno je oslikao emotivno popodne na najvećem srpskom stadionu

04.02.2023. 18:10
  • Podijeli:
Mihajlović u večnost_FKCZ-63de8d7a24e6b.webp Foto: FK Crvena zvezda

"Marakana", Crvena zvezda i Delije oprostili su se od jednog od svojih junaka, Siniše Mihajlovića.

"Mihajlović u večnost", naslov jednog od transparenata podno sjeverne tribine, savršeno je oslikao emotivno popodne na najvećem srpskom stadionu na kojem su Zvezda i Vojvodine podijelile bodove, odivgravši 1:1.

Miha je bio idol generacija, neustrašivi ratnik, rođeni pobjednik koji je i leukemiji zadao dva udarca. Treću rundu je, nažalost, izgubio 16. decembra prošle godine.  

Zbog svega što je uradio za oba kluba, Beograđani i Novosađani su se potrudili da današnji derbi protekne u znaku Bombardera iz Borova. 

Oba tima su nosila dresove sa Sinišinom likom, na tribinama je bilo mnoštvo transparenata posvećenih Mihi, njegovi sinovi su dobili dresove sa brojem 8 i 11, čitav stadion je pjevao: "Siniša Mihajlović jedan je od nas..." Rijetko ko je mogao da zadrži suze.

Emocije su se donekle stišale kad je duel počeo. A počeo je otvoreno, borbeno sa obje strane.

U takvoj igri bilo je opasnosti pred oba gola, a prvi su se radovali gosti. Bio je to obećavajući napad po lijevom boku, lopta je na "kapici" šesnaesterca došla do potpuno neometanog Uroša Kabića koji je preciznim udarcem zatresao mrežu.

Šok na "Marakani" nije dugo trajao. Gelor Kang je sa svoje polovine sjajno uočio Aleksandra Kataija u trku. Uslijedio je sjajan pas, majstorski dodir popularnog Magika i lob koji je značio izjednačenje.

S obzirom na to da se igrao tek 28. minut, mnogi su pomislili da je pred nama goleada. No, desilo se suprotno.

Šampion je bio bolji tim, ali ne i konkretniji. Iz nekoliko izglednih prilika nije uspio do vođstva, tako da je proljećnu premijeru počeo neočekivanim gubitkom dva boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()