Meho Kodro odabrao ekipu za Lihtenštajn: Nije prijavljen stoper Juventusa

Na spisku od 22 fudbalera koji je FSBiH poslao UEFA-i nema Tarika Muharemovića, koji je zbog problema sa stoperima trenirao sa A timom

08.09.2023. 12:55
  • Podijeli:
meho kodro anadolija-64e4a2eda48b6.webp Foto: Anadolija

Meho Kodro, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, odabrao je ekipu na koje će računati u večerašnjem duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.  

Na spisku od 22 fudbalera koji je FSBiH poslao UEFA-i nema Tarika Muharemovića, koji je zbog problema sa stoperima trenirao sa A timom.

Njega je stručni štab Zmajeva "posuđivao" od mlade reprezentacije tokom treninga, a nakon što je otpao Adrian Leon Barišić, a Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju.

Muharemović je sinoć odigrao cijeli meč za mladu reprezentaciju protiv Slovenije (Zmajići izgubili 1:2) i već tada se moglo naslutiti da stoper Juventusa večeras neće biti na raspolaganju Kodri na Bilinom polju.

Spisak prijavljenih igrača za meč sa Lihtenštajnom:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić;

Odbrana: Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić;

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Luka Menalo, Adi Nalić;

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()