Mehmed Baždarević kandidat za selektorsku poziciju?

Već neko vrijeme bez posla

13.12.2023. 17:00
  • Podijeli:
Mehmed Bazdarević UNA-1669042401034.webp Foto: UNA

Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao ponovo sjesti u selektorsku stolicu.

Fudbalski savez Crne Gore u potrazi je za novim selektorom nakon što su se rastali sa Miodragom Radulovićem. Niz kandidata prodefilovao je kroz crnogorske medije proteklih dana, a prvi favorit bio je Slaviša Jokanović.

No, ta priča u startu je bila bez pokrića, budući da je Jokanović kroz karijeru imao mnogo bogatije ugovore od onoga što mu može ponuditi FS Crne Gore. Kako pišu Sportske u igri je i jedan stručnjak iz Bosne i Hercegovine, a to je Mehmeda Baždarevića.

Baždarević je već neko vrijeme bez posla i nema sumnje da bi prihvatio ponudu Crnogoraca. Ovaj stručnjak posljednji angažman imao je u Guingampu, a prethodno je vodio Paris.

Najveći dio karijere proveo je u Francuskoj gdje je radio još i u Istresu, Sochauxu, Grenobleu, a imao je i nekoliko angažmana izvan Evrope. Jedno vrijeme vodio je i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()