Mbape i Hakimi: Veliki rivali, ali prije svega prijatelji

Ulog je bio veliki. Ogroman zapravo - finale Mundijala. Međutim, to nije spriječilo saigrače iz Pari Sen Žermena da oduševe planetu

14.12.2022. 23:55
  • Podijeli:
Hakimi Mbape_DPA Pixsell-639a5211cf419.webp Foto: DPA / Pixsell

Koliki god da je ulog, na terenu uvijek morate da imate poštovanje za rivala.

To je poruka koju su večeras poslali francuski as Kilijan Mbape i marokanska zvijezda Ašraf Hakimi.

Ulog je bio veliki. Ogroman zapravo - finale Mundijala. Međutim, to nije spriječilo saigrače iz Pari Sen Žermena da oduševe fudbalsku planetu.

Već u tunuelu prije izlaska na teren srdačno su se pozdravili te ispričali, a kada je utakmica počela prestali su da se poznaju.

Obojica su imali sasvim solidne nastupe. S obzirom na prolazak u finale Kilijan je imao razlog za slavlje, a Ašrafu je preostalo da tuguje.

Mbape se već mjesecima suočava sa raznim kritikama, pojedini mediji ga predstavljaju kao bahato derište, međutim potez prema Marokancu na kraju utakmice je pokazao kakav je Francuz zapravo čovjek.

Naime, najbolji igrač Trikolora je razmijenio dres sa suparnikom, utješio ga i nakon toga obukao dres marokanskog fudbalera te se pridružio svojim saigračima sa slavljem.

Možda i taj potez da slavi u Hakimijevom dresu najbolje pokazuje koliko francuski superstar cijeni i poštuje svog klupskog saigrača.

Treba istaći i da Hakimi nije ostao dužan te je i on obukao Mbapeov dres. To je najbolji pokazatelj odnosa između dvojice sjajnih igrača. I rivali. I prijatelji.

Lavovi Atlasa u subotu će se sa Hrvatima boriti za svjetsku bronzu. Galski pijetlovi dan kasnije će sa Argentincima biti bitku za najvažniji fudbalski pehar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()