Matthäus o dolasku Kanea: Tottenham je ucijenio Bayern

Legendarni fudbaler smatra da će se Englez isplatiti za Bavarce

23.08.2023. 09:56
  • Podijeli:
harry kane reuters-64dfd66ca4282.webp Foto: Reuters

Legendarni njemački reprezentativac Lothar Matthaus u razgovoru za Sky komentirao je transfer napadača Harryja Kanea (30) iz Tottenhama u minhenski klub. Kapiten engleske reprezentacije plaćen je 100 miliona eura.

Uz bonuse bi se odšteta mogla popeti do 110, a neki izvori tvrde i 115 miliona eura. Kane je s Bayernom potpisao ugovor do 2027. godine. Spominje se da će imati godišnju plaću od 25 miliona eura. U dva nastupa postigao je jedan gol i ostvario jednu asistenciju.

"Vodeći ljudi Bayerna dugo su razmišljali o njemu. Bili su 100 posto uvjereni da je Kane igrač kojeg trebaju i zato su pomaknuli svoju granicu. Tottenham je u takvoj situaciji možda malo ucijenio Bayern. Još jedan milion više, pa još više...", rekao je Matthäus, koji smatra da je plaćeni iznos prevelik.

Međutim, osvajač Zlatne lopte iz 1990. razumije Bayernovo veliko ulaganje u Kanea. "Htjeli su ga, a ja ističem da su 100 miliona eura platili 30-godišnjaka. Lewandowski je bio tri godine stariji kada je otišao u Barcelonu za 50-ak miliona eura. Pretpostavljam da će se Kane isplatiti", komentirao je Matthäus.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()