Martinez: Morali smo iskoristiti priliku da osvojimo naslov baš protiv Milana

Po 20 put u historiji Inter je prvak Italije

23.04.2024. 07:27
  • Podijeli:
lautaro martinez reuters-6627458976095.webp Foto: Reuters

Inter je u utakmici 33. kola italijanske Serie A pobijedio gradskog rivala Milana s 2:0 te tako osigurao jubilarni 20. naslov prvaka Italije u klupskoj historiji. Tako će Inter sada iznad grba na dresu nositi dvije zvjezdice, a još je dobio i šansu proslaviti ga pred navijačima Milana.

Golove za pobjedu ekipe Simonea Inzaghija postigli su Francesco Acerbi u 18. minuti susreta i Marcos Thuram, koji je bio precizan u 49. minuti utakmice. Jedini gol Milana postigao je Fikayo Tomori u 80. minuti. Inter je tako pet kola prije kraja pobjegao na ogromnih 17 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Milana.

Ključan igrač Intera u osvajanju novog naslova prvaka ove sezone je bio argentinski napadač i kapiten kluba Lautaro Martinez. On je s 23 gola uvjerljivo najbolji strijelac Serie A, a nakon utakmice protiv Milana je izjavio sljedeće: “Sada mi dođe da plačem jer smo toliko radili, toliko patili i zaslužili smo ovu radost. Posvećujem naslov svojoj porodici u Argentini, svojoj djeci, saigračima i svim navijačima. U nogometu možete pobijediti i izgubiti, ali ja sam dvostruko sretan. Rekao sam momcima da smo u situaciji koja se nikada prije nije dogodila, da moramo maksimalno iskoristiti ovu priliku za pobjedu i osvajanje titule baš protiv Milana."

Argentinskom reprezentativcu to je drugi Scudetto u Interu, ali prvi kao kapitenu: “To znači jako puno, jer odvesti ovaj veliki klub do naslova s ​​nevjerovatnom grupom saigrača, to je sve. Sve ovo je za navijače, za naše porodice, direktore, osoblje, sve koji rade uz nas.”

Argentinac još uvijek nije potpisao novi ugovor s Interom, ali je mnogo puta rekao da je to ono što želi: “Nadam se, moramo postići dogovor s klubom. Danas želim uživati ​​u ovom Scudettu jer toliko smo naporno radili od predsezone u Japanu, promijenili smo 12 igrača i ispisali smo historiju. Zabava večeras neće završiti.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()