Marca: Real završava jedan od najvećih transfera u historiji

Veznjak Borussije stiže u Madrid

26.05.2023. 09:59
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-6470666c1f3c7.webp Foto: Reuters

Jude Bellingham će iduće sedmice postati novi igrač Real Madrida, objavila je Marca. Veznjak Borussije Dortmund i engleske reprezentacije stiže kao jedna od najvećih mladih zvijezda na svijetu, a transfer bi trebao vrijediti 100 miliona eura, plus razni bonusi koji ovise o njegovom učinku i broju nastupa.

Marca je otkrila kako su predstavnici Reala bili u Dortmundu kako bi završili transfer o kojem se pisalo mjesecima. Bellinghama su željeli brojni velikani, a isticao se interes Liverpoola i Manchester Cityja.

"Florentino Perez, Jose Angel Sanchez (direktor Reala, op. a.) i Carlo Ancelotti održali su sastanak na kojem je trener obaviješten o stanju pregovora i pozitivnim najavama o dolasku Engleza", navodi Marca.

Španski novinari tvrde kako je Bellingham imao i bolje financijske ponude, ali njegova želja bila je doći u Real. Bellingham neće odmah biti među najplaćenijim igračima Reala, ističe Marca, već će to doći s vremenom. Potpisat će ugovor na šest godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()