Marca otkrila: Modrić mora pristati na ova dva uslova ako želi ostati u Realu

Hoće li doći do kraja ove sapunice

04.05.2024. 08:44
  • Podijeli:
luka modric reuters-650bed6bdebb4.webp Foto: Reuters

Luka Modrić ima ugovor s Realom do kraja sezone i još se ne zna gdje će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone.

Modrićeva želja je ostanak u Realu, ali ima i niz ponuda drugih klubova.

Kapitena hrvatske reprezentacije žele Dinamo, slovenski prvak Celje, saudijski klubovi, timovi iz MLS lige, a sve se više govori o interesu Juventusa i premierligaških klubova.

Carlos Carpio, novinar Marce, otkrio je da Modrić mora prihvatiti dva uvjeta ako želi ostati u Realu. Prvi je da pristane biti rezerva, a drugi da pristane na znatnije smanjenje plaće.

"Sumnjam da će ostati u Realu, ali ako ostane, bit će to uz manju plaću. Modrić nije dobro podnio ni neke Ancelottijeve odluke da bude zamjena. Legende nikad nisu poslušne zamjene", navodi Carpio.

Modrić je ove sezone skupio 3409 nastupa, dva pogotka i šest asistencija, a priče o odlasku i ostanku stalno se mijenjaju.

Modrić je 2012. stigao u Real iz Tottenhama za 35 miliona eura. Isprva je trpio kritike i bio ocjenjivan lošim transferom, no s vremenom je postao madridska legenda, piše Index. S Realom je osvojio nevjerovatna 23 trofeja te 2018. dobio Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg igrača svijeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()