Marca: Modrić je za plakati, Bellingham nevidljiv, a Mbappe hitno mora doći

Realovo glasilo kritikovalo igrače Kraljevskog kluba

03.08.2023. 10:25
  • Podijeli:
luka modric reuters-64cb55edecd90.webp Foto: Reuters

Izuzetno loše je Real zaključio američku turneju. Nakon pobjeda nad Milanom (3:2) i Manchester Unitedom (2:0) izgubio je od Barcelone (0:3) i Juventusa (1:3). Marca piše da je poraz od italijanskog velikana istaknuo niz ozbiljnih mana novog Reala. I to samo sedmicu prije početka prvenstva, na jednom od najtežih gostovanja, u Bilbau.

"Prva i ona koja najviše zabrinjava od njih je nestanak Judea Bellinghama. Nakon što je briljirao u prve dvije američke utakmice, najskuplji igrač Reala u historiji nije se uopće vidio u dvije iduće. To je pogubno za Real jer Ancelotti igru nove ekipe temelji na veznjaku koji je ovog ljeta kupljen od Dortmunda za 130 miliona eura.

Bellingham je potpuno nevidljiv jer mu ne pašu mjesto i uloga u ekipi koje mu je namijenio Ancelotti. I to u smislu da je Bellingham, naviknut igrati s loptom, u Realu prisiljen ići po loptu duboko u polovicu svoje ekipe. U novom klubu mu je ne serviraju ostali veznjaci, kao što je do sada bio slučaj. U Realu se Bellingham za nju mora izboriti."

Španci kao primjer za to ističu veliki kiks Luke Modrića, nakon kojeg je Juventus zabio prvi gol. "Nepojmljivo je, za plakati, ono što je već u 50. sekundi izveo Luka Modrić. Nakon što je Juventus prvi put prešao centar, Modrić je u opasnoj zoni pokušao proigrati Vinija efektno, petom iz prve. No, njegov pokušaj završio je golom Juventusa. Nevjerovatno da je tako kiksao Modrić, pa barem on inače ne izvodi tako nešto."

Marca po pozitivnom ističe samo dva Realova igrača: Camavingu, koji "sjajno vodi igru u sredini i jedni je siguran starter među veznjacima za meč na San Mamesu", i Viniciusa, koji je "odlično postignutim golom nastavio gdje je stao prošle sezone".

Konačno, napad. "Real je u četiri utakmice američke turneje primio čak osam, a postigao samo šest golova. Joselu, Brahim Diaz, Rodrygo, pa čak ni Vinicius, nisu klasični golgeteri. Zato Real mora dovesti Mbappea. Ne kao luksuz, nego prijeku potrebu."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()