Marca: Mbappe je potpisao za Real prije dvije sedmice

Vjerovatni kraj trakavice koji traje nekoliko godina

19.02.2024. 08:23
  • Podijeli:
kylian mbappe reuters-657c09dc53c78.webp Foto: Reuters

Kylian Mbappe potpisao je za Real prije dvije sedmice, otkriva Marca. Francuski napadač tako će od 1. jula postati igrač madridskog velikana.

Mbappe u Real stiže kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor s PSG-om. Francuski prvak pokušao ga je zadržati, stalno mu je slao nove ponude, a onda je 25-godišnji Mbappe prelomio i potpisao za Real te poručio PSG-u da mu se više ne mora javljati oko produženja ugovora.

Marca otkriva da je Mbappe s Ralom potpisao petogodišnji ugovor. Navodno će Mbappe biti najplaćeniji igrač ekipe, ali ne i daleko najplaćeniji. Zarađivat će oko 20 miliona eura po sezoni uz bonuse i veliki dio novca od marketinških prava. Tokom posljednje dvije sezone u PSG-u zarađivao je 72 miliona eura po sezoni.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()