Marca: Drama u Realu, Bellingham bi mogao propustiti El Clasico

Ubjedljivo najbolji igrača Reala ove sezone

26.10.2023. 10:57
  • Podijeli:
Bellinghamv- reuters-64c22c5243949.webp Foto: Reuters

Jude Bellingham je prije dva dana, na utakmici Brage i Reala, ušao u historiju Kraljevskog kluba. Na vrhu kaznenog prostora primio je Viniciusovo dodavanje te i sjajno pogodio golmanov donji lijevi kut. Neodbranjivim šutem mladi veznjak je u 12. utakmici za Real postigao već 11. gol. Ima i 3 asistencije.

Tako je ostvario pothvat. Postao je tek drugi igrač Reala koji je zabio u prve tri utakmice za taj klub u Ligi prvaka. Zanimljivo, to prije Bellinghama nisu uspjeli Raul, Ronaldo Nazario, Cristiano ili Benzema, nego jedan defenzivni veznjak. Christian Karembeu je 1998. u tri prva nastupa za Real u Ligi prvaka postigao tri gola, kao i Bellingham ukupno protiv Union Berlina, Napolija i Brage.

Bellingham će postati najskuplji igrač u historiji Reala ako se ostvare svi uvjeti iz klauzula te Borussia Dortmund za njega dobije ukupno 130 miliona eura. Na dobrom je putu da tako i bude, a novim u nizu golova oduševio je španjolsku javnost.

No, na istoj utakmici je i jako zabrinuo navijače Reala. Povrijedio se, zbog čega mu prema pisanju Marce prijeti neigranje na najvećem derbiju. Real u subotu kod Barcelone igra El Clasico. Španci dodaju da će Bellingham danas proći testove da se vidi može li nastupiti u Barceloni. Real bi njegovim izostankom kod najvećeg rivala bio bez najboljeg igrača i strijelca. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()