Manchester City završio posao: Stiže nasljednik Kevina de Bruynea

Kako je objavio poznati novinar Fabrizio Romano, 2027. godine će član Mancheser Cityja postati sada 14-godišnji Cavan Sullivan

10.05.2024. 14:49
  • Podijeli:
city reuters-66240841b683b.webp Foto: Reuters

Manhcester City poznat je kao klub koji mnogo ulaže u igrački kadar. Osim što dovode velike zvijezde, dosta brinu i o omladinskom pogonu.

Nije mali broj igrača koje je Manchester City iznjedrio posljednjih godina kao matični klub ili kao klub koji ih je doveo u zaista ranoj dobi.

Tako je tim s Etihada sada završio jedan transfer, uplatio novac, a potpis će zvanično pasti tek 2027. godine.

Kako je objavio poznati novinar Fabrizio Romano, 2027. godine će član Mancheser Cityja postati sada 14-godišnji Cavan Sullivan.

Radi se o ofanzivnom veznom igraču koji nastupa za Philadelphia Union u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rođen je krajem septembra 2009. godine, te će tako na Etihad stići kada bude imao skoro navršenih 18 godina.

Romano je istakao i da je još nekoliko velikih evropskih timova bilo zainteresovano za njegove usluge, ali je na kraju City pobijedio u trci za njegov potpis.

Bez obzira na to što je i dalje vrlo mlad, Sullivan je ove sezone upisao dva nastupa u prvom timu Philadelphia Uniona.

Nije razočarao, s obzirom na to da je svoju šansu iskoristio na sjajan način te upisao jednu asistenciju.

Igra i za reprezentaciju SAD do 16 godina i do sada je skupio devet nastupa uz pet postignutih pogodaka.

Kevin de Bruyne sada ima 32 godina i ako ne ode do tada iz Manchester Cityja sa Sullivanom će se boriti za mjesto u startnih 11, no najrealnije je očekivani da Amerikanac bude nasljednik belgijskog čarobnjaka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()