Luka Modrić i Barcelonino čudo od djeteta ispisali historiju El Clasica

Real Madrid je u ovu utakmicu ušao kao prvoplasirana ekipa sa 78 bodova, dok je Barcelona druga sa 70

22.04.2024. 08:24
  • Podijeli:
Real-barcelonna_VAR_foto_PrtSc-66256f539a47e.webp Foto: PrtSc

U okviru 32. kolu španjolske La Lige sastali su se Real Madrid i Barcelona.

To je 257. El Clasico u historiji, a utakmice između ova dva kluba su uvijek označavale jednu od najvećih pozornica svjetskog fudbala.

U prvim postavama za ovaj ligaški susret našli su se Luka Modrić kod Real Madrida te 16-godišnji Lamine Yamal kod Barcelone. Upravo je taj dvojac ispisao historiju jednog od najvećih svjetskih fudbalskih derbija.

Naime, razlika u godinama između Modrića (38 godina i 225 dana) i Yamala (16 godina i 283 dana) iznosi čak 21 godinu i 307 dana. Taj podatak će ostati upisan u analima jer je riječ o najvećoj dobnoj razlici između dvojice startera u historiji El Clasica.

Real Madrid je u ovu utakmicu ušao kao prvoplasirana ekipa sa 78 bodova, dok je Barcelona druga sa 70.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()