Ludnica: Kamerun u finišu napravio čudo i zakazao sudar s Nigerijom

Kakva utakmica na Afričkom kupu nacija

23.01.2024. 20:53
  • Podijeli:
kamerun reuters-65b018f19d6dc.webp Foto: Reuters

Nogometaši Kameruna su se s dva kasna gola plasirala u šesnaestinu finala Afričkog kupa nacija pobijedivši Gambiju rezultatom 3:2.

Petostruki šampioni Afrike su osvojili drugo mjesto u grupi C i prošli su dalje zahvaljujući gol-razlici, a samo su ih minute dijelile od ispadanja.

Toko-Ekambi je doveo Kamerun u vodstvo u 56. minuti, ali je uslijedio preokret Gambijaca koji su poveli 2:1 pogocima Jallowa u 72. i Colleyja u 85. minuti.

Petostruki šampioni Afrike su osvojili drugo mjesto u grupi C i prošli su dalje zahvaljujući gol-razlici, a samo su ih minute dijelile od ispadanja.

Toko-Ekambi je doveo Kamerun u vodstvo u 56. minuti, ali je uslijedio preokret Gambijaca koji su poveli 2:1 golovima Jallowa u 72. i Colleyja u 85. minuti.

Činilo se da Kamerun definitivno ispada, ali finišu meča desilo se pravo čudo. Prvo je Gomez u 87. minuti postigao autogol za 2:2, a u 91. minuti Wooh je nakon kornera visoko skočio i glavom pogodio za vodstvo Kameruna 3:2.

To nije bilo sve, jer je Gambija u 94. minuti postigla gol preko Mohameda Sanea, ali je tek nakon pregleda VAR-a utvrđeno da je to uradio rukom i pogodak je poništen.

Ekipa Rigoberta Songa će se u subotu suočiti sa vječitim rivalom Nigerijom u 1/16 finala na stadionu Felix Houphouet Boigny u Abidjanu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()