Liverpool je odabrao novog trenera, sada je i sam priznao: Čekam da se klubovi dogovore

Želi na Anfield

25.04.2024. 22:23
  • Podijeli:
Arne Slot-646f30f56be95.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Engleski Liverpool je odabrao trenera Feyenoorda Arnea Slota za nasljednika Jurgena Kloppa koji odlazi na kraju sezone te je otvorio pregovore s nizozemskim klubom, a sve je priznao i sam trener, koji se nada da će se sve uspješno realizovati.

Mediji su prošle godine Slota povezivali s prelaskom u Tottenham, ali je on odlučio ostati u Feyenoordu s kojim je potpisao produženje ugovora.

No, čini se da poziv s Anfielda ne može odbiti i ne krije želju da preuzme Redse.

"Volio bih da postanem novi menadžer Liverpoola, moje odluke su jasne. Feyenoord i Liverpool su u pregovorima, čekam da vidim šta će ispasti iz toga. Optimista sam, čekam da se klubovi dogovore", rekao je Slot za ESPN.

Inače, 45-godišnjeg stručnjaka hvale zbog inovativnog i napadačkog nogometa s Feyenoordom s kojim je osvojio naslov prvaka u sezoni 2022./23., kao i Nizozemski kup prošlog vikenda.

Također je u svojoj prvoj sezoni u Feyenoordu doveo roterdamski klub do finala Konferencijske lige, a prethodno je u karijeri vodio Cambuur i AZ Aalkmar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()