Livaković jedan od kandidata za najboljeg golmana Mundijala

Oborio rekord protiv Brazila u četvrtfinalu

23.12.2022. 11:39
  • Podijeli:
dominik_livakovic - reuters-63a5853e4695a.webp Foto: Reuters

FIFA je nakon Svjetskog prvenstva objavila kandidate za njihovu nagradu The Best u kategoriji najboljeg golmana svijeta.

"Jedinica" Dinama iza sebe ima sjajan turnir u kojem je upisao najveći broj odbrana od svih golmana - 25. Uz Livakovića, FIFA je kandidirala Alissona, Bona, Emiliana Martineza, Mikea Maignana, Manuela Neuera i Thibauta Courtoisa.

"Livaković je pružio najbolju partiju od svih golmana u Kataru u četvrtfinalnoj utakmici protiv Brazila. Njegovih 11 odbrana najviše je u jednoj utakmici još od 2014. godine. Bio je junak svoje zemlje u raspucavanju jedanaesteraca nakon kojih je Hrvatska izbacila peterostruke prvake svijeta.

Livaković je zaslužio pohvale i zbog svoje smirenosti u najtežim situacijama. Sjajan je bio i u Dinamu, s kojim je osvojio naslov prvaka Hrvatske petu sezonu zaredom", stoji na službenoj stranici FIFA-e.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()