Lionel Messi se zamjerio navijačima Real Madrida: Zvijezda Kraljeva izostavljena s liste najboljih

Messi je najprestižniju individualnu nagradu osvojio nevjerovatnih osam puta

31.03.2024. 14:09
  • Podijeli:
leo messi reuters-65c3419ca711b.webp Foto: Reuters

Legendarni argentinski nogometaš i po mnogima najbolji svih vremena, Lionel Messi, odabrao je četvoricu igrača za koje smatra da bi u budućnosti mogli osvojiti Zlatnu loptu.

Messi je najprestižniju individualnu nagradu osvojio nevjerovatnih osam puta, a Argentinac vjeruje kako će se četiri nogometaša u narednim godinama konstantno boriti za priznanje najboljeg na planeti.

Tako je Leo u razgovoru za francuski L’Equipe odabrao poprilično očekivana imena, ali je i izostavio glavnog favorita za osvajanje Zlatne lopte ove sezone, fenomenalnog Judea Bellinghama.

“Ko bi se mogao boriti za Zlatnu loptu u narednim godinama? Moglo bi tu biti lijepo rivalstvo između igrača kao što su Haaland, Mbbappe i Vinicius. Također, ovdje želim spomenuti i Laminea Yamala iz Barcelone”, rekao je 36-godišnjak.

Za razliku od Messija, kladionice upravo Bellinghama trenutno vide kao glavnog kandidata za nagradu u aktuelnoj sezoni. Sjajnom Englezu se daje čak 25 posto šansi za osvajanje Zlatne lopte, piše Sport AM. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()