Liga šampiona: Zahuktali Milioneri testiraju Plavce

"Da bismo prošli dalje, neophodna nam je barem jedna pobjeda. Nju će biti lakše ostvariti sa euforijom koju će večeras kreirati 80.000 naših navijača"

15.02.2023. 14:00
  • Podijeli:
Sebastijan Ale Borusija Dortmund_Martin Meissner AP Tanjug-63ecb595e823a.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Večerašnji program osmine finala Lige šampiona donosi nam uzbudljive duele u kojima će snage odmjeriti Borusija Dortmund i Čelzi, odnosno Klub Briž i Benfika.

Obje utakmice biće odigrane u istom terminu, od 21 sat.

Milioneri su pomalo "lutali" jesenas. No, početkom godine su pronašli jasan putokaz. Nanizali su šest trijumfa u svim takmičenjima i sa ogromnom dozom samopouzdanja dočekuju Plavce.

Klub živi sa emocijama, a povratak Sebastijana Alea na teren nakon što je pobijedio tumor bio je jak vjetar u leđa svima.

Zato ne čudi što i kladionice vjeruju da je sastav sa "Vestfalena" bliži pobjedi.

Zanimljivo, treneri Edin Terzić i Grejem Poter zajedno su polagali za UEFA Pro licencu 2018. godine. Od tada su dobri prijatelji. Međutim, večeras taj odnos ostaje po strani.

"Navijam za Grejema, uvijek, osim u našem dvomeču", jasan je Terzić.

Mladi stručnjak moći će da računa praktično na najjači sastav. Jedini "minus" je izostanak mlade zvijezde Jusufe Mukokoa.

"Da bismo prošli dalje, neophodna nam je barem jedna pobjeda. Nju će biti lakše ostvariti sa euforijom koju će večeras kreirati 80.000 naših navijača. Osjetim da svi jedva čekaju start meča. Nije lako analizirati rivala. Čelzi ima mnogo novih, dobrih igrača. Nemam pojma kakvu postavu će izvesti Poter. Zato je imperativ da se fokusiramo na sebe", dodao je Terzić.

I uistinu, tim sa "Stamford Bridža" je ove zime doveo Žoaoa Feliksa, Enca Fernandeza i Mihaila Mudrika. Potrebno je vrijeme da sve "klikne". Nikog zato ne iznenađuje svega jedna pobjeda u zadnjih šest ispita.

"Pred nama je nokaut faza Lige šampiona, to je vrhunac fudbalske igre. Radujemo se duelu sa Borusijom i savršeno razumijemo izazov koji nas čeka. Uzbuđeni smo, stvarno. Neće nam biti lako protiv odlično organizovanog tima sa ubojitim napadom, ocijenio je Poter.

Nekako u drugom planu će ostati boj na "Jan Brejdel stadionu". Klub Briž je odigrao sjajnu evropsku jesen, po prvi put stigao do Top 16 faze, ali je u domaćem prvenstvu neshvatljivo pao. Ceh je platio trener Karl Hefkens, klupu je preuzeo Skot Parker koji još pokušava da pohvata sve konce.

A njih savršeno dobro i jako drži kolega na prtivničkoj klupi, Rodžer Šmit, koji je kampanju na klupi Orlova započeo sa impresivnih 28 utakmica bez poraza. Portugalci su favoriti, no, ne bi bilo pametno tek tako otpisati belgijski sastav koji je jesan uzima mjeru Bajeru, Portu i Atletiku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()