Liga šampiona: Plavci pred Žutim zidom

Londonski sastav moraće dodatno da podigne formu želi li da eliminiše zahuktale Milionere, koji, baš kao i njihovi fanovi, u posljednje vrijeme imaju Žuti zid pred svojim golom

07.03.2023. 10:23
  • Podijeli:
Čelzi Borusija_Martin Meissner AP Tanjug-6406fe70128ae.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Fudbaleri Čelzija pokušaće večeras da nadoknade "minus" protiv Borusije i plasiraju se u četvrtfinale Lige šampiona.

Velika bitka zakazana je za 21 čas na "Stamford Bridžu". U istom terminu koplja će ukrstiti Benfika i Klub Briž.

Plavci ne blistaju u posljednje vrijeme, međutim, posljednja pobjeda protiv Lidsa mogla bi biti svjetlo na kraju tunela.

Londonski sastav moraće dodatno da podigne formu želi li da eliminiše zahuktale Milionere, koji, baš kao i njihovi fanovi, u posljendje vrijeme imaju Žuti zid pred svojim golom.

Velikan iz Dortmunda na startu godine je vezao 10 pobjeda u svim takmičenjima što mu nikad ranije nije pošlo za rukom.

Ako se tome doda da se Čelzi baš muči sa realizacijom, da olako prima golove od kada se povrijedio Tijago Silva, te da je tek deseti u Premijer ligi, onda je jasno da je pred velikim iskušenjem.

"S obzirom na našu situaciju, pritisak je uvijek dobrodošao. To znači da smo u fantastičnoj prilici da izborimo prolaz među osam najboljih. Za ovaj klub i naše navijače, veoma je važno da uđemo u četvrtfinale. Igramo protiv vrhunske ekipe, izazov je veliki. Ali, ovo je ujedno i naša velika šansa, optimista je trener Grejem Poter.

Kada odigrate 10 utakmica i dobijete njih 10, onda vam je samopouzdanje do krova. Tako je i u Dortmundu. U sjajnom nizu bilo je lakih trijumfa, bilo je i teških duela. No, Borusija je uvijek nalazila put do cilja. Optimizam je prisutan i pred ostrvski test.

"Jedini problem imamo sa golmanom Gregorom Kobelom. Zadnja dva dana bio je na posebnom medicinskom tretmanu. Vidjećemo da li će zaigrati. Ambicija je jasna, da nakon ove utakmice budemo među osam najboljih timova Evrope", poručio je strateg Edin Terzić.

U drugom meču večeri Benfika ne bi trebalo da ima većih problema da prođe dalje.

Orlovi su i u Belgiji pokazali kvalitet, praktično rutinski slavili sa 2:0 i doveli sebe u lagodnu poziciju da pred svojim navijačima "čekaju" protivnika.

Klub Briž će kad-tad morati da jurne naprijed. A to će biti velika šansa za lisabonski sastav da pečatira četvrtfinale društva najboljih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()