Liga prvaka: Sudar Napolija i Barce, Arsenal potpuni favorit protiv Porta

Obje utakmice na rasporedu od 21 sat

21.02.2024. 07:50
  • Podijeli:
napoli barca reuters-65d59cb139369.webp Foto: Reuters

Posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka na rasporedu su večeras kada će svoje prve međusobne susrete imati Napoli i Barcelona te Porto i Arsenal.

Napoli i Barcelona u meč ulaze u promjenjivom raspoloženju, a pogotovo se to odnosi na italijanskog prvaka koji se nalazi u velikoj krizi. U posljednja četiri kola Serije A osvojili su samo pet bodova, a prethodno su izgubili i Superkup Italije od Intera. S druge strane, Barcelona je malo digla formu nakon poraza od Villarreala te je osvojila 10 bodova u posljednja četiri ligaška kola.

Utakmica će se igrati na stadionu "Diego Armando Maradona", što je posebno specifično za ovaj duel budući da je proslavljeni Argentinac ostavio veliki trag upravo u Napoliju i Barceloni pa mnogi ovaj duel zovu i "Maradonin derbi".

Napoli će biti lišen usluga Zielinskog, dok Barcelona ne može računati na Alonsa, Baldea, Gavija i Torresa.

Zahuktali Arsenal je apsolutni favorit u srazu s Portom, a u ovaj duel ulazi u sjajnoj formi budući da su upisali pet uzastopnih pobjeda u Premiershipu. S druge strane Porto je imao problema u posljednje vrijeme pa je tako u februaru već imao dva kiksa protiv Rio Avea i Arouce.

Obje utakmice se igraju od 21:00 sat

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()