Liga konferencije: Zrinjski sjajno, Hajduk hrabro, Čuka časno

"Plemići" i "bili" slavili, Brđani nisu mogli protiv favorita

05.08.2022. 07:59
  • Podijeli:
zrinjski-tobol-pixsell.jpg

Fudbaleri Zrinjskog nastavili su sa misijom čuvanja ugleda bh. fudbala, pošto su u prvom meču trećeg kola Lige konferencije na pleća bacili Tobol - 1:0. Hajduk je "okrenuo" Vitoriju (3:1), dok Čukarički nije imao snage da iznenadi Tvente (1:3).

"Plemići" su pružili još jednu sjajnu partiju, baš onakvu kakvu ju najavio šef stručnog štaba Sergej Jakirović. Nisu su zaletjeli na Kazahstance, igrali su pametno, ali i agresivno, a plod takve igre je drugi žuti karton Josipa Ćorluke u ranoj fazi drugog poluvremena. I kada su mnogi pomislili da je remi najbolje što Mostarci mogu izvući, "ukazao" se Niko Janković. Veliki talenat namjestio je loptu na kornetu, gađao direktno u gol i - pogodio za veliki trijumf koji Zrinjskom značajno popravlja šanse za prolaz.

Još bliži plej-ofu su Splićani. "Bili" su bili suočeni sa domaćim porazom i još jednom bolnom eliminacijom sa velike scene, pošto su nakon sat vremena fudbala gubili od neugodnih Portugalaca. Pa ipak, 32.000 navijača na "Poljudu" dali su krila domaćinu koji je hrabro krenuo naprijed i za 20 minuta preko Emira Sahitija, Darija Melnjaka i Filipa Krovinovića režirao preokret.

Predstavnik Srbje Čukarički časno je pao protiv favorita iz Enšedea. Gosti su ekspresno pokazali klasu, rano poveli, a do odmora su prednost "nabildali" na tri gola. U nastavku su povukli ručnu, dok je domaćin po svaku cijenu pokušao da stigne do počasnog pogotka. Njega je i upisao Stefan Kovač za kakvu-takvu nadu pred revanš.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()