Liga konferencije: Čukarički prijeti favoritu

Brđani drugi put u trećem kolu UEFA kvalifikacija

04.08.2022. 13:01
  • Podijeli:
cukaricki.jpg

Fudbaleri Čukaričkog ne žele da se zadovolje plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, već najavljuju hrabru igru i protiv favorizovanog Tventea.

Brđani osmi put učestvuju u evropskim takmičenjima, šesti put u novijoj istoriji kluba. Tek drugi put su stigli do treće runde kvalifikacija, ali nikad nisu imali tako atraktivnog rivala kao što je holandski predstavnik. Uz sve to, eventualno iznenađenje i eliminacija Tventea donijela bi im spektakularne duele sa italijanskom Fjorentinom.

Ima Čuka motiva na pretek da se hrabro suprotstavi Tventeu, a mnogo toga zavisiće već od prve utakmice, koja će biti odigrana večeras od 20 časova na stadiona Partizana.

Trener Dušan Kerkez nije skrivao optimizam iako ekipa iz Holandije slovi za favorita.

"Ono što može da raduje jeste da su svi igrači spremni i da povrijeđenih pred ovaj duel nema. Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv atraktivnog rivala, to nam je i bio cilj. Imamo svoje šanse, vjerujem u moju ekipu. Sada smo već ušli u dobar ritam. U dvije utakmice uz koncentraciju i sve ostalo, što ide uz naše zahtjeve, možemo da prođemo u narednu rundu", jasan je Kerkez.

Jedan od iskusnijih u timu, defanzivni vezista Srđan Mijialović, vjeruje da njegov tim ima šanse uz pravu podršku sa tribina.

- Mnogo bi nam značila podrška, mnogo je ljepše igrati u ambijentu kakav je bio protiv Luksemburžana prije nedjelju dana. Klub je omogućio da većina ulaznica bude besplatna, vjerujem da publika ima šta da vidi. Holandski fudbal je ponovo na vrhunskom nivou, a mi obećavamo da ćemo pružiti maksimum i pokušati da zajedmo sa ljudima na stadionu slavimo veliku pobjedu" zaključio je Mijailović.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()