Let iznad Lude šume: Orlovi iz Bugarske mjerkaju Njemačku

U Ludoj šumi velike bitke su bili i Zvezda i Partizan. Sada je vrijeme da Piksijeva četa udari pečat na dobre igre sa početka ciklusa

20.06.2023. 10:56
  • Podijeli:
Fudbaleri Srbije_FSS-649166289fc6f.webp Foto: FS Srbije

Fudbaleri Srbije večeras igraju jako važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Orlovi nadleću Razgrad, u kojem će pokušati da savladaju Bugarsku (20.45 časova) i tako načine možda i ključni korak ka Njemačkoj.

U popularnoj Ludoj šumi velike bitke su bili i Crvena zvezda i Partizan. Sada je vrijeme da Piksijeva četa udari pečat na dobre igre sa početka kvalifikacionog ciklusa.

Srpski nacionalni tim ima maksimalan učinak u prva dva kola. Kvalitet je na njegovoj strani. Forma nosioca igre takođe. Uz to, i tradicija.

Pobijedi li Srbija večeras, pobjeći će na ogromnih pet koraka trećeplasiranoj Crnoj Gori.

Iako večerašnjim ispitom neće preći ni polovinu trke, jasno je da bi mogla da ostvari veliki, ogromni kapital. Jer, dvije prvoplasirane ekipe iz grupe idu na Evro.

Toga su svjesni i Orlovi, koji sa umjerenim optizmom dočekuju duel sa selekcijom koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić.

"U dobrom smo raspoloženju došli. Vidimo lijep teren, lijep stadion. Svi igrači su spremni i na raspolaganju. Da li imam nedoumica? Nemam. Igraće tim za koji smatram da može dobro da odigra", poručio je  Dragan Stojković.

Piksi ne može da računa na tri udarne napačke igle - Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića.

Pa ipak, u prijateljskoj provjeri protiv Jordana punim sjajem je zasjao Dejan Joveljić.

Bijeljinac je sa dva gola u finišu režirao preokret i, prema riječima selektora, "kupio" si mjesto u startnih 11.

Među odabranima će biti i kapiten Dušan Tadić, koji je ukazao na specifičnost utakmice koja se igra po okončanju napornih klupskih sezona.

"Junski termin je malo specifičan za sve, ali mislim da smo svi veliki profesionalci. Svjesni smo značaja ove utakmice. Igramo za svoju zemlju, dobro smo radili, obazrivi smo, spremili smo se dobro fizički i mentalno, dovoljno da damo maksimum", zaključio je Tadić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()