Legendarni Dani Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

Konačna presuda

22.02.2024. 10:20
  • Podijeli:
alveš tanjug-65c3dc6a856f8.webp Foto: Alberto Estevez/Pool Photo via AP

Španski sud izrekao je zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i po godine legendarnom brazilskom nogometašu Daniju Alvesu (41) zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Pritvoren u Barceloni od 20. januara 2023. godine, Daniju Alvesu su se sudilo od početka februara, a danas je saznao konačnu presudu.

Prema optužbama, Alves je u noći s 30. na 31. decembar 2022. godine seksualno napao djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Od 20. januara 2023. godine nogometaš je u preventivnom pritvoru, a uslovno puštanje na slobodu mu je u nekoliko navrata odbijeno zbog visokog rizika od bjekstva jer Brazil nema sporazum o ekstradiciji.

Na sudu su svjedočili i žrtva, njen rođak, prijatelji, portir noćnog kluba i dvojica konobara. Glas žrtve je bio izobličen kako bi se spriječilo njeno identifikovanje, a na kraju je utvrđeno da je Alves kriv.
Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a strategija odbrane kao olakšavajući faktor navela je činjenicu da je Brazilac bio pijan.

Dani Alves još nikada zvanično nije okončao karijeru, ali jasno je da je završio s igranjem nogometa na najvišem nivou. Posljednji angažman imao je u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju.

Najdublji trag ostavio je u Barceloni s 408 nastupa, a s 43 osvojena trofeja tokom karijere spada među najtrofejnije nogometaše svih vremena. Za reprezentaciju Brazila ima 126 nastupa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()