Legenda Junajteda otvoreno: Ispijao sam krigle piva tokom igračkih dana

Ipak, u razgovoru za The Sun Irac je otkrio kako je bilo biti nogometaš prije 25 godina

27.04.2024. 14:36
  • Podijeli:
Roy_Keane_selfie_foto_Twitter-1665389241462.webp Foto: Twitter

Roj Kim (Roy Keane) (52) igrao je za Manchester United od 1993. do 2005. godine i osvojio sve što se osvojiti moglo. Proslavljeni irski veznjak bio je poznat po beskompromisnom nogometu, a često je znao prelaziti sve granice grubosti. Keane je jedan od najistaknutijih kapetana Uniteda u povijesti i smatra ga se velikim profesionalcem.

"Imao sam neke loše navike"

Ipak, u razgovoru za The Sun Irac je otkrio kako je bilo biti nogometaš prije 25 godina: "Ljudi su govorili da sam dobar profesionalac, ali imao sam baš neke loše navike. Puno bih puta otišao van nakon utakmice u subotu. Onda se to ponavljalo nedjeljama, ponedjeljcima, utorcima... Ulijevao sam u sebe krigle piva i sve što sam stigao."

Nevil: Svi su pili

Kin je 2002. u svojoj autobiografiji The Second Hald priznao da je bilo trenutaka u ranim 90-ima kada je bio alkoholičar. Tvrdi da se srećom izvukao iz tog vrtloga te da sad pije samo vodu. Na Kinovu priču nadovezao se njegov bivši suigrač Geri Nevil (Gary Neville):

"U to si se upuštao jer su mnogi igrači u drugim momčadima radili istu stvar. Sve dok su mogli popiti 10 krigli piva, svi su bili na istom nivou kondicije. Analizirao sam to razdoblje prije sezone 95./96. jer su svi radili isto. Između 1996. i 2000. nogomet je postao vrlo profesionalan i došli su nutricionisti."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()