Kylian Mbappe nakon potvrde o odlasku iz PSG-a dobio ugovor u ruke i ponudu za nastavak karijere

Šta će odlučiti Francuz

15.02.2024. 19:20
  • Podijeli:
mbappe reuters-6523cea9f3d30.webp Foto: Reuters

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe je danas saopštio Nasseru Al Khelaifiju da će na ljeto napustiti PSG i da neće iskoristiti opciju produžetka saradnje na dodatnu godinu.

Kako javlja Fabrizio Romano, Real Madrid je već poslao prijedlog ugovora na njegovu adresu, ali je ponuđena plata znatno manja od one koju su mu nudili u ljeto 2022. godine.

Tada je Florentino Perez na stol stavio 130 miliona eura bonusa za potpis ugovora plus 26 miliona eura godišnje plate.

Ponuda Real Madrida je također manja u odnosnu na ono što mu Paris Saint Germain nudi za ostanak u redovima Svetaca. Ono što mu Parižani nude za ostanak na Parku prinčeva je 75 miliona eura po sezoni.

Sada je na Francuzu da donese odluku o nastavku karijere, ali je i dalje oprezan i miran u vezi sa svojom budućnosti.

Ove sezone je odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima za Paris Saint Germain i postigao 31 pogodak uz sedam asistencija.

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 75 utakmica i postigao 46 golova.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()