Kvalifikacije za EURO: Finska, Ukrajina i Armenija upisale pobjede

Finci napunili mrežu San Marina

19.06.2023. 20:41
  • Podijeli:
finska reuters-6490a11682f82.webp Foto: Reuters

U terminu od 18 sati danas su odigrane tri utakmice kvalifikacija za Evropskom prvenstvo 2024. Pobjede su zabilježile Ukrajina, Finska i Armenija.

Ukrajina je u okviru grupe C igrala kao domaćin u slovačkom gradu Trnavi i ostvarila minimalnu pobjedu protiv Malte golom Viktora Tsygankova iz jedanaesterca u 72. minutu. Imali su Ukrajinci još jedan penal, ali ga u 52. minutu nije iskoristio Andriy Yarmolenko.

Penal je presudio i u Grupi D u Jerevanu gdje su se sastale Armenija i Latvija. Pobijedila je domaća selekcija sa 2:1, a gol sa bijele tačke vrijedan tri boda postigao je Barseghjan u 90+1. minutu.

Konačno, u okviru Grupe H nije bilo neizvjesnosti, Finska je u Helsinkiju ubjedljivo savladala San Marino sa 6:0. Golijadu je otvorio Glen Kamara u 16. minutu, a istakao se Hakans hat-trickom u rasponu od devet minuta (65, 72. i 74). Golove su još postigli Kallman u 39. i veteran Pukki u 76. minutu.

Rezultati – Grupa C: Ukrajina – Malta 1:0, Grupa D: Armenija – Latvija 2:1, Grupa H: Finska – San Marino 6:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()