Kup BiH: Zrinjski i Sloga traže kartu za finale

Uoči sutrašnje utakmice, trener Zrinjskog Željko Petrović je rekao kako je stanje u njegovoj ekipi dobro, posebno nakon što je njegov tim dobio utakmicu proteklog vikenda protiv Velež

17.04.2024. 14:29
  • Podijeli:
Zrinjski i Zvijeda09-6614377cd6394.webp Foto: FACEBOOK

Drugi finalist Kupa bit će poznat večeras nakon revanš susreta između Zrinjskog i Sloge. Prva utakmica, odigrana u Modriči, završila je neriješeno, bez golova. Zrinjski, koji nije doživio poraz od 10. marta, ulazi u ovaj susret s ulogom favorita, dok Sloga dolazi nakon tri uzastopna poraza u prvenstvu.

Uoči sutrašnje utakmice, trener Zrinjskog Željko Petrović je rekao kako je stanje u njegovoj ekipi dobro, posebno nakon što je njegov tim dobio utakmicu proteklog vikenda protiv Veleža

"Stanje u ekipi je odlično, dobili smo derbi, malo vremena imamo da bi se radovali ili opustili. Sutra nam slijedi utakmica koja je jedna od najvažnijih za ulazak u finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv jedne tvrde ekipe. To smo tri puta iskusili ove sezone, igramo sad u srijedu, pa opet u subotu. Kad se vidimo sljedeći put, izgrlit ćemo se koliko smo se do sada puta sreli", kazao je Petrović, pa dodao:

"Zahtjevna utakmica, igraju tvrdo s pet pozadi, nedostaje im nabolji igrač Vidić. Zdravstveno stanje je ok, ali moramo danas odlučiti s kakvim ćemo sastavom igrati. Oni igraju jednu zatvorenu formaciju, traže iz prekida skok, teška ekipa za dobiti, ali mi smo domaćini, Zrinjski, želimo u finale i da odbranimo Kup".

Vlado Jagodić, trener Sloge, govorio je na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg revanš susreta polufinala Kupa BiH protiv Zrinjskog.

"Pred nama je velika utakmica, protivnik koj je nosilac duple krune od prošle sezone i tim sa kojim smo već odigrali tri utakmice, a slijedi nam još jedna protiv njih za tri dana u prvenstvu. To je jedan rariret. Zadovoljstvo mi je da najavljujemo polufinale revanša, jer to znači da smo uradili dosta dobrih stvari", rekao je Jagodić, pa dodao:

"Na pragu smo finala, a malo ko je to očekivao. Nama na značaju daje to što smo na pragu finalu još jednog takmičenja, odnosno Kupa ‘Dr. Milan Jelić’. Što se tiče prve odigrane utakmice sa Zrinjskim u Modriči, mi smo bili ravnopravan protivnik. Ja vjerujem u svoje igrače i oni apsolutno imaju moje povjerenje. Rade dobro i mislim da će sve učiniti da ne propuste šansu koja nam se ukazala".

Susret na stadionu Pod Bijelim brijegom igra se od 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()