Kup BiH: Velež razbio Bosnu, Sarajevo sigurno protiv Sloge

Petarda GOŠK-a u Čitluku

27.09.2023. 17:57
  • Podijeli:
FK Sarajevo_FKS-64b04329f0c03.webp Foto: FK Sarajevo

Premijerligaški timovi uglavnom su opravdali uloge favorita u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine i izborili plasman u narednu rundu, osminu finala.

Među 16 najboljih danas su se očekivano plasirali Sarajevo, Velež, GOŠK, Igman, Zvijezda 09...

Sarajevo je u Gornjem Vakufu-Uskoplju savladalo Slogu sa 4:1. Pogotke za Bordo tim postigli su Anđušić u 13., Čataković u 30., Kyeremeh u 44. i Peneranda u 54. minuti. Jedini gol za Slogu postigao je Grubeša u 18. minuti.

Velež je razbio Bosnu u Visokom rezultatom 6:0, a identičnim rezultatom GOŠK je u Čitluku nadigrao Brotnjo.

Igman je u Tešnju savladao federalnog prvoligaša TOŠK 1:0.

U utorak je odigran dvoboj Slavije i Leotara, a dalje je zahvaljujući pobjedi rezultatom 2:1 prošao tim iz Lukavice.

Dalje je prošla i Stupčanica koja je u Olovu savladala prijedorski Rudar sa 2:1, kao i Zvijezda 09 koja je u Krupi nadigrala Bratstvo sa 3:1.

Jedinstvo je preokretom sa 2:1 u Gradišci savladalo Kozaru.

Posušje je u Tomislavgradu eliminiralo Tomislav nakon boljeg izvođenja penala. Poslije 90 minuta igre bilo je 1:1, dok su Laktaši, također nakon raspucavanja penala, savladali Goražde. I ovaj meč je završen remijem 1:1.

Danas od 18 sati igraju Radnik i Sloga.

Sutra od 19 sati na stadionu Tušanj sastaju se Sloboda i Željezničar.

Utakmice Tekstilac - Tuzla City, Radnik Hadžići - Borac, Čelik - Zrinjski i Sutjeska - Široki Brijeg bit će odigrane u drugom terminu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()