Kup BiH: Borac traži prolaz u Hadžićima, Široki Brijeg u Foči

Utakmicu u Hadžićima najavio je defanzivac Borca Nikola Pejović, koji je istakao da njegov klub želi duplu krunu ove sezone

29.11.2023. 11:15
  • Podijeli:
FK Borac-65171e186c61c.webp Foto: FK Borac

Radnik će ugostiti Borac na Gradskom stadionu u Hadžićima, dok će Sutjeska u Foči ugostiti ekipu Širokog Brijega. U pitanju su dvije zaostale utakmice 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Utakmicu u Hadžićima najavio je defanzivac Borca Nikola Pejović, koji je istakao da njegov klub želi duplu krunu ove sezone.

„Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, a naši ciljevi su jasni od početka sezone. Želimo da osvojimo duplu krunu tako da je na nama da predstojeću utakmicu u Kupu BiH odigramo što bolje i da prođemo u narednu rundu. Atmosfera u ekipi je odlična. U seriji smo dobrih rezultata, želimo da ostvarimo sve pobjede do kraja jesenjeg dijela sezone i da sačuvamo prvo mjesto na tabeli“, kaže Nikola Pejović.

Utakmica u Hadžićima na rasporedu je od 13 sati, a glavni sudija ovog duela bit će Danijel Perić, dok će mu asistirati Bojan Makarić i Davor Vukašinović.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Marijan Budimir smatra da je njegov tim favorit u Foči i da to treba potvrditi i na terenu.

„Dobili smo određene informacije o našem suparniku. Sutjeska je iskusna momčad i njihovi će igrači sigurno biti motivirani u utakmici protiv premijerligaša. Svoju priliku će vjerojatno tražiti kroz prekide i tranziciju. No, mi dolazimo u statusu favorita i to ćemo potvrditi na terenu. Moramo proći dalje“, rekao je bio Budimir u najavi utakmice.

I ovaj meč je zakazan za 13 sati, a pravdu će dijeliti Ernis Džemidžić, dok će mu asistirati Edin Redžović i Nihad Ljajić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()