Kreće PLBiH: Velež i Zvijezda 09 otvaraju sezonu

Danas će biti odigrana samo jedna utakmica, Rođeni će na svom stadionu dočekati povratnika u elitu

29.07.2023. 11:49
  • Podijeli:
Velež_FK Velež-64c4c58ab7e48.webp Foto: FK Velež

Utakmicom između Veleža i Zvijezde 09 danas počinje novo izdanje Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Početak sezone donosi nam brojna odgađanja utakmica zbog obaveza bh. klubova u Ligi šampiona i i Ligi konferencije Konferencijskoj ligi.

Danas će biti odigrana samo jedna utakmica i to u terminu od 20.30 sati, kada će Velež će na svom stadionu dočekati povratnika u elitu, ekipu Zvijezde 09.

Rođeni će u novoj sezoni biti jači za nekoliko novih igrača, a predvođeni trenerom Nedimom Jufusbegovićem pokušaće izboriti mjesta koja naredne sezone vode u evropska takmičenja.

Zrinjski, Željezničar i Borac bore se za što bolji plasman na velikoj sceni, a tim povodom odgođene su njihove utakmice zakazane za prvo kolo.

Duele Zrinjski - Posušje, Željezničar - Igman i Široki Brijeg - Borac gledaćemo nekad kasnije.

Kada je u pitanju nova sezona, favoriti su manje-više isti. Najbolji kostur ekipe i podlogu za osvajanje titule svakako ima Zrinjski, koji planira naredne sezone igrati i grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a uz njega se svakako izdvaja i Sarajevo koje je tokom ljetnog prijelaznog roka znatno ojačalo svoj tim.

Ipak, Bordo tim u novu sezonu ulazi bez trenera, s obzirom na to da je nedavno raskinuo saradnju sa Mirzom Varešanovićem.

U redu favorita iz sjene dolaze Borac, Željezničar i spomenuti Velež. Novi predsjednik Banjalučana Milan Tegeltija krajem prošle sezone najavio je osvajanje titule prvaka BiH i vidjećemo koliko su te najave utemeljene.

Naravno, nikada se ne smije otpisati ekipa Širokog Brijega, a zanimljiv bi mogao biti i Tuzla siti, koji je još jednom doživio remont nakon prilično loše sezone za apetite kluba.

Što se tiče utakmica prvog kola, u nedjelju će se odigrati još dvije utakmice, a to su one u Gabeli između GOŠK-a i Tuzla sitija (17) te Sarajeva i Sloge (20.30).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()